Sponsorihakemusta ja vähän salietikettiä

Hei Medi10, Linctus tai vaikka Kellopuoti, haluaisko joku alkaa sponsoriksi? Täällä olis yks vammasen ja pässin näkönen linkuttava akka tarjolla keulakuvaksenne. Tarvitsen kipeästi kävelykeppiä, kävelykärryä ja vaikkapa ekstrana pönttökorotinta, jotta normaalielämä sujuisi mahdollisimman mallikkaasti. You see - tykkään jalkatreeneistä, mutta jalkani ovat asiasta eri mieltä.

No niin, kylläpäs sitä on tullut taas treenattua. Tuntuu meinaan jaloissa nyt sellaset jumitukset etten muista koska viimeksi olisi ollutkaan! Ja vasta eka päivä treenin jälkeen... Huomenna en sit varmaan nousekaan sängystä ollenkaan...

Käväsin tosiaan eilen heittämässä spagettijumpan iki-ihanaisella Susigymillä pitkästä aikaa. Edellisestä jalkajumpasta WFC:llä on tainnut vierähtää... Mmmmh, seitsemän kuukautta? No eniveis, fiilis oli ihan loistava! Rokit korviin ja raakaa duunia. Oli muutes paita märkä jo viiden minuutin kuluttua, aineenvaihdunta pelittää...

Torstai 31.1.2013 - Jalat

1 a) Ojennukset 3 x pitkään ja hartaasti
1 b) Vaakaprässi 3 sarjaa näitäkin
2) Kyykkäilyä 3 sarjaa (tästä ei selkä tykänny kyllä yhtään, joten painoa pois ja hiiiiitaasti jarrutellen persii pitkällä mentiin)
3) GHR 3 sarjaa (ekaa kertaa kunnollista GHR:ää ihan Oikeessa Laitteessa! Kylläpä maitto :D)
4 a) Koukistukset maaten 3 pitkää ja tuskallista sarjaa
4 b) Leveä prässi ylhäältä 3 sarjaa näitäkin
5 a) Penkillenousu 3 sarjaa
5 b) Bulgarialainen kyykky (pitkä askel) 3 sarjaa
5 c) Askelkyykkykävely 3 sarjaa

Ja ARVATKAA MITÄ?!?! Mun perberi on kippee! SIIS OIKEASTI! Ihan piruuttaan pistin kokeillen tota jäätävän kuolettavaa triplahäsellystä loppuun ja kyllä kannatti, sillä hanuri (pään lisäks - tasapaino on edelleen ihan pee) oli niin loppu, että jo illalla tiesin et tänään sattuu. Koitin siinä illalla vähän rullaillakin alaosastoa, kun joilotukset alko lähestyä. Fascia Lataet ei onneks ollu niin kipeät mitä aiemmin. Positiivinen yllätys sinänsä, sillä ulkosyrjien rullaus on aiemmin ollut ihan tuskaa. Tuskat on siirtynykin nyt sinne mitä oon vähän uumoillutkin; sartoriukset ja vastus medialis kinnaa aina mygevästi. Ei muutaku lissee rullaa! :) Ja kyllä, ehkä sitten sitä jalkahierontaakin!

No, se siitä jalkapäivästä. Alkuviikosta kävin jöllittämässä kädet ja rinnan. Sekin oli ihan huippu treeni! Käsitreenissä jouduin tosin vähän varioimaan, kun joku pässi pölli meikäläisen painot sarjojen välissä.

Mistä tulikin mieleeni... SALIETIKETTI! Haluaisin nyt kuulla lukijat rakkaat teidän mielipiteitänne siitä mikä kuuluu salietikettiin? Minkälainen käytös salilla ärsyttää ja mistä kanssasaleilijat saa puolestaan papukaijamerkkejä?


Harvemmin sitä tulee itse enää kiinnitettyä huomiota muihin treenaajiin, mutta muutama asia on sellanen mikä kantaa myös niiden meikäläisen styrkkien läpi ja porautuu verkkokalvoille... 

Ensimmäinen on se, että tavaroita ei viedä paikoilleen. Tämä koskee niin käsipainoja kun limppujakin, jumppakuminauhoja ja kahvoja. Jos sää jaksat roudata ne romut siihen penkin viereen niin kyllä varmasti jaksat viedä ne poiskin, eikös niin? Ja musta tuntuu, että tämä ongelma esiintyy ainoastaan miesten keskuudessa... Naiset on niin tietoisia ympäristöstään, että harvalle tulee pieneen mieleenkään jättää painoja paikalleen ja lähteä menemään. Sen verran on monta kertaa tullut katsottua vierestä kuinka penkkiin ladataan  surutta 150 kg rautaa, vedetään yks toisto ja lähdetään meneen, että pistäähän se ny sapettaan. Anteeks vaan sille jolle ärähdin viikonloppuna, toivottavasti opit! :D

Toinen kuolemanvakava virhe on se, että pöllit toisen painot/kahvan/taljan sarjojen ollessa kesken. Tämä tosin on vähän kummankin osapuolen kontolla, sillä aina ei toinen voi tietää onko joku just vääntämässä taljassa jotain vaiko ei tai onko painot jonkun käytössä vaiko ei. Paikkojen merkkaaminen ei oo mun mielestä mitenkään väärin, mikäli tekee sarjansa tehokkaasti täsmäiskuina. Maalaisjärjen käyttö sallittu :) Ja sopu sijaa antaa. Jos joku haluaa tehdä välissä, go ahead - ei haittaa :)

Oho hups, mun lista oli aika lyhyt :D Pienistä en kyllä jaksa välittää, joten hikiset laitteet tms. ei haittaa mua ollenkaan eikä ähinät ja puhinat nekään. Salilla kuuluukin olla vähä hikee ja ääntä! (tosin suoraa kurkkua huutamiset voitte jättää niille voimanostajille. Keskittykää mielummin siihen hengittämiseen ja rutistamiseen, jookos?)

Se minkä puolesta mä puolestani liputan onkin sitten ne toisia treenaajia kunnioittavat käytöstavat. Toiset saa tehdä sarjoja omieni välissä, jätän paikat siistiksi ja järjestykseen, en istuskele laitteissa turhanpäiten enkä puhu puhelimeen salilla. Olen myös mukava kun käytän sisäkenkiä enkä tassuttele pitkin salia paljain jaloin. Pesen treenivaatteeni tarpeeksi usein, jotta en haise rankkitynnyriltä. Ja se tärkein; en viheltele typeränä jokaista kaiuttimista tulevaa biisiä, vaan pidän turpani kiinni (muistaen kuitenkin hengittää) ja keskityn omaan juttuuni. Minttu kiittää ja kuittaa tältä erää!



P.S. Hei muuten, tänne on eksynyt uusia lukijoita aimo kourallinen! Teretulemast vaan minunkin puolestani, toivottavasti matkanne on antoisa! :)



3 kommenttia:

  1. Herne! Mä seurailin sua aikoinaan gym spacessa ja hetken bodycampissa, kunnes sut jostain syystä "hukkasin". Sulla on aivan mainio tapa kirjoittaa, sopivan realistinen ja humoristinen, johon on rykäisty päälle kourallinen sarkasmia. Onneksi löysin sut uudestaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Papu! Moro Terhi! Kiva että löysit takasin Raudan pariin :) Täällä mä tosiaan nyt "omalla" tontilla mellastan, joten teretulemast meikäläisen maille :)

      Ja kiitos oikein osuvasta luonnehdinnasta - toihan oli just eikä melkeen nappiin! :) Palataan toivottavasti astialle vielä!

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!