Testissä: Adidas Supernova Sequence 5

Hejsan allihopa!

Ajattelin lisäillä pikkuhiljaa blogin sisältöön myös uudenlaisia elementtejä, joista yhtenä näistä on testaukset sekä arvioinnit erilaisista urheiluliitännäisistä tuotteista. Tämän juttusarjan aloittakoon oma henkilökohtainen rakkaussuhteeni, joka on - ei enempää eikä vähempää kuin - JUOKSUKENKÄ!

Oma intohimoinen rakkaussuhteeni juoksemiseen alkoi keväällä 2011. Juoksuharrastusta on siis tullut tahkottua puolisentoista vuotta vaihtelevalla menestyksellä. Alkuun polvet kipeytyivät huimasti, sillä en malttanut kävellä välillä. Välissä sauvottiin, kun polvet olivat kanssani eri mieltä liikuntamuodosta jota minun tulisi harrastaa. Juoksun pariin palasin painoni laskettua, enkä sieltä mielelläni ole muualle sitten enää lähtenytkään. En toki ole juoksun ammattilainen ja tämä arvostelu onkin kirjoitettu lähinnä juoksupuuhastelijan silmin.Juoksukengistä en aiemmin ole niinkään välittänyt; kunhan on ollut jotain jalassa. Nyt kuitenkin vanhemmiten on huomannut, että kenkiä on juuri niin monta erilaista kuin käyttäjiäkin. Tämä tietysti aiheuttaa suurimmalle osalle kuntoilijoista päänvaivaa, sillä sama pätee niin juoksukenkiin kuin normaaleihinkin rakkaussuhteisiin: mistä löytää se oikea? Ensinnäkin, mittauta jalkasi. Juoksukenkä on silloin oikean kokoinen, kun pohjallisesta jää reunoille muutama milli tilaa ja varpailla on tilaa liikkua n. 0,5 cm. Okei, nyt on koko hallinnassa. Tämän jälkeen suosittelen lämpimästi käymään analysoimassa askelluksesi. Näitä juoksutapahtumia ja analysointilaitteita löytyy pilvin pimein esim. urheiluliikkeistä, kannattaa kysäistä! Tällä saat selville miten askellat; tulos vaikuttaa siihen tarvitsetko juoksukengän, jossa on suhteellisen neutraali pohja, lievästi pronaatiotukea vaiko peräti supinaatiotukea (tämä tosin erittäin harvinainen). Lisätietoa tästä esim. täällä. Lisäksi sinun tulee tietää millaisessa maastossa tulet kulkemaan ja millaisia matkoja. Kannattaa myös varmistaa, että hankkii omalle sukupuolelle tarkoitetut kengät; sukupuolten välillä on eroja, uskokaa tai älkää! Sillä, että hankit kunnolliset juoksukengät on suuri merkitys sille kuinka miellyttävänä koet juoksemisen. Oikeanlaisilla kengillä ehkäiset myös mahdollisia tuki- ja liikuntaelimistössä esiintyviä ongelmia, esim. rasitusvammoja.

Oma jalkani tarvitsee lievää pronaatiotukea ja kunnollisen tuen jalkaholville sekä reippaasti tilaa varpaille leveyssuunnassa. Aiempien juoksukenkien kanssa ongelmana on hyvin usein ollut jalkaholvin ennenaikainen väsyminen sekä polviongelmat, penikoista puhumattakaan. Eri merkkejä ja malleja on läpikäyty Nikeista Brookseihin, mutta vasta Adidaksen Supernovien myötä pystyin sanomaan, että juokseminen on mukavaa. Ensikosketukseni kunnollisiin lenkkitossuihin olivatkin edesmenneet (R.I.P. - snif!) ja hyvin palvelleet Adidaksen Supernova Sequence 3:t. Niitä käytettiin niin pitkään, kunne isovarpaat tulivat ulos kärjistä. Ai tykkäsinkö? TYKKÄSIN!

Tässä Adidaksen kuvaus Supernova Sequence 5:sta:
Streamlined for a more powerful and comfortable stride, these men's adidas Supernova Sequence 5 running shoes step you into an anatomical GEOFIT™+ construction and a breathable air mesh upper to keep your feet cool stride after stride. The shoes also offer impact-absorbent ADIPRENE® cushioning and TORSION midfoot support.

Details

  • Weight: 11.6 ounces (size 9)
  • FORMOTION® adapts to the ground to ensure the smoothest, most comfortable run possible
  • Air mesh upper for maximum breathability; Microsuede overlays for smooth forefoot fit and support
  • ADIPRENE®+ in the forefoot maintains propulsion and efficiency; TORSION® SYSTEM for midfoot integrity; GEOFIT™ construction for anatomical fit and comfort; PRO-MODERATOR™ medial support device prevents overpronation
  • ADIPRENE® under the heel for superior cushioning at impact; This product is part of the Better Place Program: products built in a sustainable way to make the world a better place; miCoach compatible
  • ADIWEAR™ outsole offers the ultimate in high-wear durability; Continental rubber outsole for surefooted grip
  • Imported
Kuulostaako hyvältä? Luetaanpas eteenpäin...

Kolmosista olikin sitten siirryttävä seuraavaan malliin. Oli luonnollisestikin selvää, että pysyttelen samoilla urilla kuin aiemminkin. Adidaksen Supernova Sequencet olivatkin edenneet jo vitosmalliin ja jännityksellä odotin miltä uudistunut malli tuntuu jalassa.

Kolmen käyttökerran jälkeen voin ilokseni todeta Adidaksen Supernova Sequenceista seuraavaa:


+ lesti on pysynyt yhtä leveänä kuin aiemminkin; varpailla on reippaasti tilaa liikkua ja ne pysyvät varsin tyytyväisinä koko lenkin ajan
+ kengän kiertojäykkyys on itselleni oikein passeli, ei liian löysä eikä liian jäykkä
+ jalkaholvituki on loistava, tukee jalkaa mieleisellä tavalla eikä väsytä jalkapohjaa
+ kengän keskiosa on sopivan kapea, ei päästä jalkaa heilumaan
+ kenkä on erittäin kevyt ja hyvin rullaava, antaa vapauden fiiliksen aika helpolla ;)
+ päällinen on hengittävää materiaalia ja jalat pysyvät viileinä (onhan teillä juoksusukat, onhan?)
+ vaikka nauhat ovatkin pyöreän malliset, nauhat eivät ole liukkaat ja pysyvät hyvin kiinni
+ pohja on pitävämpi kuin edeltäjässään ja vaimennus toimii
+ ja se ULKONÄKÖ! Nam!

- ylimmäisten nauhojen paikkoja olisi voinut jatkaa vielä parilla reiällä
- etuläppä on suhteellisen matala, olisin kaivannut korkeampaa
- näitä ei malttaisi pitää kurakeleillä ;)

Vitossarjan koko lienee suurinpiirtein samaa kokoluokkaa kuin kolmosenkin, eli normaali. Itse tosin ostin hitusen pienemmät kengät kuin edeltäjänsä ja kantapää pysyy nyt paikoillaan siellä missä pitääkin. Kaiken kaikkiaan, vitoset eivät pettäneet ja antoivat juurikin sitä mitä lupasivat. Miellyttävän, lennokkaan juoksukokemuksen kerta toisensa jälkeen. Supernovista tuskin tulen koskaan luopumaan, sen verran ovat laadukasta tavaraa. Puhdasta rakkautta siis!

Seuraavaksi ostoslistalla onkin jo paljasjalkakengät, joista on kuulunut paljon positiivista palautetta. Sitä (ja palkkapäivää) odotellessa.

Juoksuiloa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!