Jumppapirkon elämätä

Helou helou pikkumönkiäiset!

Täällä kirjoittelee yksi levännyt nainen. Viikonloppu hujahti kuin hujahtikin aikalailla vaan rentoutuen ja vanuttaen. Lauantai-iltana kävin kääntymässä N:n tupaantuliaisissa. Voin kertoa, että vaikka en sieltä hirveästi ketään tuntenutkaan niin tuli jotenkin kreisi hyvänolon fiilis siitä että mulla oli ylipäätään aikaa olla ihmisten ilmoilla ja hekotella hömpille jutuille :D Hoho! Ja tietty ne ihanat pariviikkoiset shelttivauvat, voi niitä pieniä. Noina hetkinä kummasti tajuaa miten elämässä on ihan oikeasti muutakin kun treenikupla ja kellon vahtaaminen. Yhdentoista maissa kotosalla ja pää tyynyyn oman karvakuonon kera.

Sunnuntaina heräsinkin vasta puoli yhdeksän maissa ja lekottelin sängyssä; toinen asia, jota en oo ehtinyt/kerennyt tekemään ikuisuuksiin! Kummasti sitä alko hymyilyttämään ihan inasen, kun sai vaan olla ja ihmetellä eloa. Aamulla varovasti kuulostelin josko liikunta maittaisi tänään ja kyllähän se; tosin ajattelin ottaa hissuksiin ja käydä iltasella kääntymässä Sykkeellä ihan vaan jumpan merkeissä. Ja KYLLÄ - entinen anti-jumppapirkko astui jumppasalin ovesta sisään 17:30 ja rytyytti menemään. Eipä tuo nyt hirveesti antanut mulle henkisesti mitään uutta ja ärsytti kun jumppaope opetti/näytti liikkeet väärin (välillä ois tehny mieli kiljua, notta EI SITÄ NOIN TEHÄ, NYT SE MENEE EPÄKKÄILLE tai että ÄLKÄÄ LÖYSÄILKÖ, KÄDET SUORIKS, mutta maltoin mieleni. Mää olisin varmaan erikiva jumppaope?!?!? ;D) No, vähän nihkeänä sitten jäin odottelemaan vielä tunnin venyttelysessiota ja se olikin jo ihan kivaa. Venyttely - tuo jokaisen himotreenaajan rakas kumppani, joka hyvin usein unohdetaan viikko-ohjelmasta. No, mä ajattelin käydä nyt enemmänkin kun kerran viikossa venyttelemässä toteamassa että mun reiden sisäsyrjät kiristää ihan hurjasti, varsinkin polven vierestä (sartoriuksen alaosa varsinkin, AUTTTTS!). Haluan joku kaunis päivä vetästä vaparissa spagaatin... Oh hups, nyt ajateltiin taas kisoja. Sortsit, lopetankin heti. Illalla juhlittiinkin M&M:n kanssa synttäreitä - siinä parivaljakko, jonka kanssa vaan yksinkertaisesti Viihtyy isolla V:llä. Mitähän meidän laivamatkasta tulee?

Eilen sitten levättiinkin ja tehtiin omia juttuja. Tänä aamuna oli kuitenkin aika treenata, ei löysäilyyn sovi kuitenkaan tuudittautua. Nyt on kyllä pakko myöntää, että mulla on HIPPASEN vaikeuksia nyt jotenkin päästä siihen kaksijakoisen treeniohjelman moodiin :D Tuntu jotenkin pöljältä vetää vain viisi sarjaa lihasryhmälle ja se oli siinä - just kun mää pääsin hei vauhtiin! Tää treenaaminen onkin nyt sitten aikamoinen kaksipiippuinen juttu. Aamulla siinä puhistessani mietin, että toisaalta pääkopan kasassapitäminen vaatii kovaa treeniä vastapainoksi (ts. kaipaan kunnon treeniä JUST NYT unohtaakseni muun), mutta toisaalta se kova treeni vaatii taas pääkopalta paljon (ts. asia johon en juuri nyt pysty, koska pää käy ylikierroksilla). Samanlainen päättymätön kehä kuin se muna vaiko kana -dilemmakin. No, nyt edetään tällä ja kuunnellaan omia tuntemuksia objektiivisesti. Jos ei huvita mennä salille, ei mennä. Jos huvittaa, mennään. Jos mää haluan piirtää, piirrän ja jos mua huvittaa vaikka heittää kuperkeikkoja, heitän - yksinkertaista. Juuri nyt avainsana on elämän MIELEKKYYS. Taotaanpa se nyt kalloon... Etsinnässä yksi tyyni ulappa, kiitos!

Kipinää odotellessa on hyvä paneutua myös enemmän ravitsemusaiheisiin ja ruoka-asioihin ylipäätänsä - alue, joka on alkanut kiinnostaa yhä enemmän ja enemmän. Olen ottamassa osaa Helsingin Yliopiston kaikille avoimeen luentosarjaan, joka toteutetaan niin lähiopetuksena kuin myös verkossakin. Ohjelma näyttää tältä:


11.10.
Ravitsemuksen perusteet
Dosentti Kirsi Pietiläinen: Aineenvaihdunnan ABC – kalorit, kilot ja karppaus
Professori Marina Heinonen: Terveysvaikutteinen ruoka – lisää vitamiineja, antioksidantteja ja probiootteja?
Puheenjohtaja: Vararehtori, professori Kimmo Kontula

18.10.
Syömisen evoluutio
Professori Ilkka Hanski: Mitä eläimet syövät?
Professori Mikael Fogelholm: Pitäisikö meidän syödä kuin kivikaudella?
Puheenjohtaja: Dosentti Antti Arjava

25.10.
Keinotekoista vai luonnonmukaista?
Professori Teemu Teeri: Geenimuunneltu ruoka
Professori Juha Helenius: Luomussako Suomen tulevaisuus?
Puheenjohtaja: Professori Maija Aksela

1.11.
Riittääkö ruoka, riittääkö vesi?
Professori Jari Valkonen: Riittääkö ruoka vielä vuonna 2025?
Professori Markku Löytönen: Vettä on vähän.
Puheenjohtaja: Professori Sari Lindblom-Ylänne

8.11.
Makuja ja arvoja
Professori Hely Tuorila: Miksi, miltä ja kenelle ruoka maistuu?
Dosentti Maiju Lehmijoki-Gardner: Pyhä ruoka
Puheenjohtaja: Dosentti Teija Tiilikainen

 15.11.
Ruoan monet merkitykset
Aiheesta keskustelevat professori, sisätautiopin erikoislääkäri Aila Rissanen, ravitsemusfysiologian professori Riitta Korpela, kotitalouspedagogiikan professori Päivi Palojoki ja sosiaalipsykologian professori Anna-Maija Pirttilä-Backman.
Tilaisuuden puheenjohtajana toimii kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio.

Sisällöllisesti luentosarja on varsin mielenkiintoinen ja mua kiinnostaakin kovasti se kuinka ihmiset ylipäätään syö ja mitä he ruoasta ajattelevat. Odotan kyllä mielenkiinnolla!

Ja jotta totuus ei unohdu, Pöperöproffa oli kirjoittanut varsin osuvan artikkelin rasvoista, jota lukiessa  ei voi muutakuin nyökytellä päätä. Käykääpäs kurkkaamassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!