Kaunis urheilulaji

Let's face the truth. Urheileminen ei ole nättiä. Tai ehkä yleisurheilijoiden gasellimaisen kauniit liikkeet, hyvin kammatut hiukset ponnarilla ja dekoltee-alueen kaksi pientä hikipisaraa (hälsningar till Sverige, du har de vackraste tjejer!) on nättiä urheilua, mutta mietitääs nyt hetki tätä allekirjoittaneen lajivalintaa. Se on meinaan kaukana glamourista ja glitteristä...

Ongelma numero uno - no ne vaatteet!

Okei - ensimmäinen fakta on se, että suurin hereilläoloajasta ollaan treenivaatteissa; hikisissä tai puhtaissa. Mielummin niissä ekoissa, koska ne mittaa sen kuinka hyvin ollaan päivästä selviydytty. Vähän niinku tosielämän tikettijärjestelmä (jos oot nörtti, tiedät mistä puhun); tuloksen pitää olla mitattavissa ja selkeästi ilmaistu.

Well, hikisissä treenivaatteissa on tietty se huono puoli, että ne alkaa haista ajan mittaan; varsinkin jos treenivaatteesi sattuu olemaan halpisketjun puuvillatoppi tai teeppari. Now don't get me wrong, määhän en tietty haise hielle ja hengityksenikin haisee ruusunnupuille, mutta ne treenivaatteet ihan aikuisten oikeesti tykkää pesusta (minähän en siis tietty käy suihkussa ikinä). Tyrkätkää ne HETI kotiin tullessanne koneeseen pikaohjelmalle (tai huuhdelkaa ainakin käsin!) ja avot - ne neitokaisten Bia Brazilit pysyy pitkään "good as new"-statuksella ja kanssatreenaajat hymyssä suin. Muistakee, että treenivaatteisiin ei saa käyttää huuhteluainetta!

No okei, toinen vaateliitännäinen ongelma on tietty sitten se, että miten hitossa saa pidettyä ittensä edes vähän ihmisen näköisenä, kun ne työvaatteet (jaa mitkä?) yms. pitää kuljettaa siellä treenikassissa päivät pääksytysten? Mä en oo keksinyt tähän mitään muuta järkevää tapaa muutakuin sen, että hanki sellaisia vaatteita, jotka ei rypisty tai jos rypistyy, siliää hetkessä päälle puettuasi. Legginssejä, rypistymättömiä kankaita yms. Tosin tähän väliin mun on pakko todeta, että oon lipsunut tässä vähän; hiihtelen nykyään töissä(kin) hupparilla. Fail! Noh, yritys hyvä kymmenen. Mukavuus ennen kaikkea! :D

Kolmas ongelma on tietty sit se, että "näytänkö urpolta salikamppeissa kaupungilla"? Yksinkertaiseen kysymykseen yksinkertainen vastaus: et. Sitten näytät urpolta, jos päälläsi on treenipöksyt ja kauluspaita.


Ongelma numero dos - PELIPE-syndrooma

Käsi ylös, joka näyttää suurimman osan ajasta ihan PetoLinnun Pebanderilta? Toisin sanottuna siis hiihtelet pitkin katuja ilman meikkiä? Täällä nousi ainakin kymmenen kättä. Tiedetään, hävettää, mutta loppujen lopuksi on kyse ihan vaan ja ainoastaan asioiden priorisoinnista. Jos pitäis valita meikkaanko vartin vai treenaanko sarjat kunnolla loppuun asti, nii ei varmaan tarvi paljoo lotota että löytää oikeen vastauksen. Turhat hilpakkeet hittoon ja keskity olennaiseen!

Koska me ollaan naisia, on meillä kuitenkin muutama kikkakolmonen käytössä. Ensinnäkin, hanki nyt jo ne ripsipidennykset herranjumala ja laita kulmat kuosiin! And this is no joke - ne on pelastanu monta känkkäränkkäaamua. Faktahan on, että allekirjoittanut on ainakin niiiiiiiiin vaaleakarvainen kun vaan voi ihminen olla, että mullahan ei ihan oikeasti omat ripset tai kulmat näy ollenkaan, jos ei niitä laiteta. Joten ripset ja kulmat kondikseen tytöt ja aamuhymyt on taattuja! Ne voi hoitaa sitten lepopäivänä ;) (muutenkin kannattaa ainakin ripset laitattaa lepopäivänä, koska tuoreet liimaukset ei tykkää hiestä ja märkyydestä. Ihan näin vaan vinkkivitonen...)

Ripsujen kanssa auttelee ainakin yhteistyökumppani Mima's - niihin saa ihan ihastuakin. Ripsiin siis. Muistakee, että Mimasilla on nyt vielä joulutarjous voimassa (full set ihania räpsyjä 85 eur), joten kipikapi kaunistautumaan! Niin ja hei, on niissä toinenkin hyvä puoli sen hyvän mielen lisäksi; ei valu ripsarit enää poskille treenin lomassa. Oli se sitten itkua tai hikeä niin näiden kanssa et näytä pandalta sen hapottavimmankaan kyykkysarjan jälkeen. Mää lupaan! Lupaan myös sen, että elämä näiden kanssa ON helppoa vastoin kaikkia tyhmiä ennakko-odotuksia (kröhööömmmm - en kai tunnusta...?)


Ongelma numero tres - jaa bad hair day? Mullako? Never!

Tää on se kaikista kamalin ongelma. TUKKA! Hikoilet pari-kolme kertaa päivässä ja tukkaa ei sais pestä niin usein. Taas tassutellaan pitkin maita ja mantuja rasvasella ja hikisellä tukalla yhtään häpeilemättä. What to do? Enkä viitti nyt edes alottaa siitä faktasta, että aukinainen tukka salilla = jotain kamalaa.

Muutama vaihtoehto ensinnäkin tähän "siisteysongelmaan": kuivashampoo tai hiusten huuhtelu. Tai molemmat mitä pidemmälle pesujen välillä mennään. Jos on pidennykset pelkästään ykkösvaihtoehto käy, pidennyksiä kun ei kannata turhan usein kastella. Nyt varmaan jokaikinen pidennysten kanssa elävä tai niitä harkitseva höristi korviaan. Pidennykset ja sali käy yhteen, tattadaa!

Siitä nyt en sitten osaa sen kummemmin sanoa, että mitä eroja eri pidennystekniikoiden välillä on, kun mietitään salitreenin ja pidennysten pysyvyyden näkökulmasta, mutta itsellä on ollut teipit ja ne ei juurikaan ole olleet moksiskaan. Tietty sillä edellytyksellä, että käytössä on laadukkaat materiaalit (hiukset, hiusnauhat, teipit - monta liikkuvaa osaa). Niin ja hei, clip-onitkin toimii ihan hyvin, jos karhentaa pohjan huolella, että lopputulos ei varmastikaan oo kyykkytangossa roikkuva kuolleen skunkin identtinen kaksonen ja hiukset pysyy päässä. Jos on siis nyt ihan välttämätöntä käyttää niitä väliaikaisratkaisuja salilla...

Toinen pelastus huonoon tukkapäivään on myös erilaiset tukkapannat (Ms Hussilla tuskin on koskaan BHD, mutta tää ny oli esimerkki - ettette luule, että puhun nyt niistä kirkuvakuvioiduista kasariversioista) ja jopa pipot. Minttu suosittelee!

Ja tukka tietty aina kiinni salilla, oli sitten pidennyksiä tai ei. Tukka ei hikisty koko pituudelta eikä myöskään hiosta yläkroppaa eikä häiritse treenaamista (voin kertoa, että tukka hackin niskatukien välissä ei ole kivaa). Minttu ei treenaa KOSKAAN tukka auki. Paitsi kerran. Toista ei tule.


Tää oli ihanku mää - tosin ateriakokonaisuudet ei
näytä ihan tältä... :D
Ongelma numero quattro - MÄÄ SYÖN NYT!

Siis faktahan on se, että lajin myötä oon äijistynyt. Henkisesti. Jos mulla on nälkä mä syön. Tonnikalat vaikka suoraan purkista monitoimityökalulla (tää ei muuten ollu helppo keissi! Terkkuja vaan sinne johonkin ABC:lle Turun ja Tampereen välissä, kun ei niiltä löytynyt yhtäkään muovista kahvilusikkaa :D) tai jauhelihat vaikka suoraan pannulta, jos haluan ja JOS MULLA ON NÄLKÄ. Pois siis tieltä kaikki mahdolliset, mää syön ny ja oon hemmetin kaunis istuessani sohvalla juuri suihkusta tulleena ylisuuressa kylpytakissani ja rilleissäni. Who cares, mun mahassa kurnii ja mun otsassa lukee jo katabolia. There's no time to waste! Ja kyllä - röyhtäisen myös ruokailun lopuksi, jos mua huvittaa.


Ja se viimeinen, numero cinqo - nainen on kauneimmillaan treenatessaan! Not.

No, tämä ei päde ainakaan meikäläiseen. Ilmeet ovat kuin suoraan Ilmestyskirjasta ja ähisen ja puhisen kuin höyryjuna. Ilmeille en voi mitään ja niistä tulee ryppyjä (tän takia ette koskaan näe lähikuvia mun 27-vuotiaasta naamastani!). Saatan näyttää myös treenin aikana varsin kiukkuselta (olenhan kuitenkin ilmeineni kuin Prinsessa Ruusunen) ja sarjojen välillä ärsyyntyneeltä. Sitä kutsutaan henkiseksi ammoniakiksi. Älä tule juttelemaan mulle kukista ja mehiläisistä kesken treeniä tai mun state of mind järkkyy! Kyllä - paidassani on myös hikiläikkiä ja jos hyvin käy, myös perseeni on märkä treenin päätteeksi (ja jos olet keski-ikäinen mies, niin tässä vaiheessa varmasti tuijotat viimeistäänkin sitä meikäläisen culoa ja luulet tekeväsi sen salassa. Gotcha!). Että repikää siitä!

Niin ja tietty - treenin jälkeen saa moikata. Sillon oon jo ihan kiva! :D

TREENI-ILOA kaikelle kansalle, pysytellään kauniina :)

6 kommenttia:

  1. Tunnistin itseni ja käsi nousi pystyyn useammassakin kohdassa ;)
    No, sama se. Ennemmin panostan hyvinvointiini ja kroppaani, kun meikkaamiseen..Ja eikös se kauneus lähde sisältäpäin ja siitä että on tyytyväinen itseensä?! :D

    VastaaPoista
  2. No KYLLÄ, nimenomaan! Kauneus on sitä, että uskaltaa olla just se mikä on, häpeilemättä :) Tassut ilmaan vaan reippaasti, meitä on aika monta ;)

    VastaaPoista
  3. Mutta eipähän yleisurheilijatkaan kovin näteiltä välttämättä treenikaudella näytä! Terveisin hieltä (ja IcePowerilta) haiseva pikajuoksija, joka hiihtää treenien välissä yliopistolla tuulipuvussa ja Uggeissa, ei meikkaa juuri koskaan ja hiukset on aina ponnarilla ja piilossa pipon alla :) Happovetojen jälkeinen oksentaminen läheisimpään roskapönttöön tuskin myöskään on kovin viehättävää ;) No onneksi tämä ihanuus on varattu vain muutamille kovimmille treeneille. Jostain syystä kuitenkin (kun rupesin tätä miettimään) eniten treffikutsuja (ml. nykyinen poikaystävä) oon saanut treeneissä/salilla.. ehkä siinä hiessä sitten on jotain alkukantaisen vetoavaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei varmasti :D Treenikausi on aina treenikausi ja sillon keskitytään hiomaan omia skillsejä. Tässä meikäläisen lajissa vaan on niiiiiiin raju hyppäys kisamaailmasta siihen ihan oikeaan duuniin, että oli pakko vähän ravistaa ennakkoasenteita ;) Yleisurheilijat ja eritoten sprintterit (mites sattukin! :D) on ulkonäöllisesti mun silmään miellyttäviä kaikin puolin :)

      Ja hei, ne rehvipyynnöt johtuu vaan niistä hikiferomoneista!!! ;)

      Poista
  4. Huippu postaus Minntu! Sormet jo syyhyää tammikuuta ajatellen ;)

    VastaaPoista
  5. Ahahahhaa sairaan hyvää tekstiä Minttu! Komppaan! :D Hyvää joulua, ja kovia treenejä! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!