Testissä: Eiselt Brutal FX


Piiiitkä matka on kuljettu treenilatareiden loputtomassa suossa. Treenilatareita löytyykin tuhatta erilaista sortimenttia ja kaikilla lataria etsivien mielessä siinteleekin varmasti monia saman aihepiirin ympärillä pyöriviä kysymyksiä, kuten:
 • mistä latarista saa eniten tehoja?
 • mikä latari piristää parhaiten?
 • mistä latarista saa parhaimman pumpin?
 • mikä latari auttaa kestämään kauemmin?
Itselle treenilatareiden maailma on auennut vasta varsinaisesti projektin aloitettuani ja hyvä että onkin - ero treenillä ilman lataria ja latarin kanssa on kuin yöllä ja päivällä. Edellyttäen tietty sitä, että käytössä on kunnon latari ;)

Latarissa itselleni tärkeintä on se, että latausjuoma antaa kropalleni mahdollisimman optimaalisen kehittymisympäristön. Minulle latausjuoman ensisijainen funktio ei ole piristävyys eikä "paras pumppi" (miten ikinä tämän voikaan laskea/määritellä - tähän voi vaikuttaa omalla treenaamisella niin paljon), vaan se että lihaksillani on hyvä olla ja että ne saavat tarvitsemansa voimakkaasti kroppaa purkavan treenin aikana.

Ensimmäinen latarini taisi olla Ultimate Nutritionin Horse Power. Horse Power on ihan hyvää, mutta tuon kanssa oli jatkuvasti paakkuuntumis-/sekoittumisongelmia puhumattakaan mauista, jotka toivat... no, ei ainakaan vettä kielelle, vaan jotain muuta. Beeta-alaniinin vaikutuksen on kaikista kolmesta latarista huomannut HP:ssa parhaiten; ihon nipistely ja kutina oli välillä aika voimakastakin, joka tosin helpotti, kun tuotetta oli käyttänyt jo hetken. No thanks, sanoin kuitenkin ja siirryin toiseen.

Toisena testissä oli Fastin Shock, joka puolestaan sekoittui ihan hyvin, mutta maku oli aivan karmea tässäkin - niin mustikka kuin kirsikkakin. Samoin olin erittäin hämmentynyt tuotteen myyntipakkauksesta, joka oli hämäävä; reilunkokoisessa purkissa oli vain n. kolmasosa jauhetta, loput pelkkää tyhjää (en oo mikään viherpiipertäjien viherpiipertäjä, mutta tää alkoi olla jo naurettavaa - epäekologisuuden multihuipentuma). Sisällöllisestikin tämä latari oli aikalailla pettymys; en huomannut sen vaikuttavan millään lailla mihinkään, yhtä tyhjän kanssa. Petyin - ei enempää, kiitos.

Sittenpä törmäsin tähän nykyiseen rakastettuuni valmentajan kanssa juteltuani. Naiset ja herrat, saanko esitellä - Eiseltin Brutal FX!

Sisältö

Sisällöltään Brutal FX on loistava; 
beeta-alaniini ensimmäisenä ja tärkeimpänä ainesosana, kuten kunnon latausjuomassa kuuluukin. Miksaukseen on heitetty huima yhdistelmä elintärkeitä aminohappoja sekä kofeiinia hyvin maltillinen määrä piristämään. Mukana on myös C-vitamiinia, joka pitää huolta treenin aikana rasittuvasta immuniteetista sekä magnesiumia auttamaan palautumisessa. Tämän latarin ensisijainen funktio on siis juurikin se mitä omalta latausjuomaltani odotan - ei piristävä, vaan toiminnallinen. Jos siis haet latausjuomaltasi ennenkaikkea Duracell-oloa, tämä ei ole sinulle oikea vaihtoehto.

Koostumus ja sekoittuvuus

Koostumukseltaan Brutal on hienojakoista valkoista, helposti pöllyävää jauhetta. Purkeissa on tosin eroja, se on todettu. Mikäli käteesi osuu tuore purkki, on jauhe edellä mainitun kaltaista. Mikäli käteesi osuu sunnuntaiversio, joutuu tuotetta skrabailemaan purkista haarukalla jauhemuotoon.

Oli miten oli, Brutal FX sekoittuu veteen loistavasti oli se sitten jauheena tai kökköinä purkissa. Tuote ei vaahtoa ja tärkeimpänä - tuote ei paakkuunnu veteen osuessaan! Tästä olen erittäin mielissäni, sillä eritoten Horse Powerilla oli taipumus kökkööntyä shakeriin päästessään ja latarimöykyt, ne ei ole hyviä pureskeltavia ;) Brutalin kohdalla olen erittäin tyytyväinen myös tähän osa-alueeseen.

Sekoittuvuus on huippuluokkaa -
ei kökköjä eikä klimppejä, vaahtoakaan ei tule.
Latari "normaalitilassa", hienojakoisena jauheena.

 Maku

Brutal FX on maultaan suhteellisen mieto, energiajuomamainen. Tarjolla on ainoastaan yksi maku, joka on Brutal Berries. Mikäli halutaan hiuksia halkoa, niin maulla ei ole kyllä mitään tekemistä marjojen kanssa, mutta harvapa latausjuoma sitä makua antaa mitä lupaa... Maku ei ärsytä eikä aiheuta epämiellyttäviä reaktioita. Tämä on itse asiassa - HYVÄÄ! :) Enää ei tarvitse pläjäyttää purkkaa poskeen pahaa makua  peittämään, vaan tätä voisi juoda enemmänkin ihan mielellään....

Fiilis

Brutalista kroppaan hiipii pienen pieni pistely - ei mitään ylitsepääsemättömän kamalaa. Lähinnä huulia sekä naamaa kutittelee pari minuuttia ja sitten menee ohi. Itse treenissä huomaa kyllä onko latarin vetänyt nassuun vaiko ei; treeni menee paremmin perille lihakseen ja homma on ylipäätäänkin vähemmän tahmaista kuin ilman. Olo on lennokas ja tehokas. Siitä kuinka suuri osa tästä on placeboa onkin sitten eri asia... However, olen kuitenkin todennut, että latarillinen treeni on aina tuhannesti parempi kuin ilman.

No mistä sitä sitten saa?

Taisit jo googlettaa tuotteen? ;) Taisit myös huomata, että tätä ei netistä saa? Tai mikäli saa, olen missannut jotain elintärkeää. Suosittelen tsekkaamaan mm. lähimmältä Wellmaxiltasi myyvätkö he tätä herkkua. Omani olen hankkinut - yllätys yllätys - Matilta Tampereen Wellmaxilta. Hintaa tällä pänikällä taisi olla vähän päältä neljäkymppiä. Kyllä, on kalliimpi kuin lukuisat kilpailijansa, mutta tässä tapauksessa maksan oikein mielelläni laadusta. Eikä tätä tarvitse edes miettiä.

5 kommenttia:

 1. täällä kanssa brutalin fanittaja! iha ykköstuote ja testattu on vaikka minkämoisia valmisteita! tosin nyt taitaa jäähä laturit hetkeksi laatikkoon säilymään koska olen KIPIÄ! jää huominen kuntotsekkikin ja tällä viikolla treenin määrä pyöreä nolla.. "onneksi" oli kevyt treeniviikko niin "en paljoa missannut mitään" ENPÄ!!!!!!!!!!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Brutal on kyllä ihan ykkönen. Mää oon taistellut niin kauan noitten latareitten aiheuttamien yökköreaktioiden kanssa (harmi, että HP oli niin pahan makuista, muuten se oli ihan hyvää), että tutustuminen Brutaliin oli enemmän kuin tervetullut. Enkä kyllä vaihda. Ellen ala köyhäks (tän harrastuksen myötä se kai on väistämättä edessä :D).

   Koitas nyt sitten vaan parannella. Niihän se menee, että itku pitkästä ilosta. Sulla oli näemmä liian kivaa siellä Icelandissa ;)

   Poista
 2. No niin nyt konneelta voin lukia blogis!:) Paneha sillai et puhelimetki voi..:) Ja siis niin yhyn Sinnuun tuosa latariasiasa! Just sama mulla, en hae mitää erityis extra ylioloa, pirteyttä, vaan just et ravinteet kulkeutuu optimaalisesti lihaksiin, verenvirtaus lisääntyy, lihaskestävyys ym. JIHAA, samoilla linjoilla tässäkin Ystäväin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm, vai on puhelimella vieläkin ongelmia lukea? Koittelin tässä parilla eri mallilla ja niillä näkyi ihan hyvin? :O Hmmmh, täytyypäs selvitellä vielä. Mintun tekninen tuki palvelee :D

   Joo, tämä treenilatari-asia(kin) jakaa aikalailla porukkaa kahtia. Mä en itse koskis ikuna DMAA-latareihin tai muihinkaan, missä kofeiinit ja muut piristeet killuu siellä ainesosaluettelon kärkipäässä. Kyllä se on vika korvien välissä, jos ei reeni kulje ilman ylimäärästä boostausta :D

   Poista
 3. Juu just esim hokasikko sen mistä kiriotin blogissani, ni otin senki ilman kofeiinia ku pysty valitteen kofeiinilla tai ilman.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!